onsdag 29 maj 2013

Teknik v.22: Energi

Jag såg en film som handlade om energi. I filmen så berättade dem hur solceller funkar och när dem funkar. Dem berättade också att den mesta energin finns i kablar nu förtiden, genom kablar så åker energin till hus, varuhus och mycket annat. Energi behöver vi alla i världen personligt och globalt. Energin runt om i universum försvinner aldrig, den byter bara former. Värme energi är den dåligaste energin som finns, för att det är svårt att omvandla den till annat. Det går att omvandla från elenergi till värme energi, men det går inte att omvandla tvärtom. Rörelse- och elektricitet energi är dem 2 bästa energierna som finns.

I filmen så sa dem att det finns något som kallas för Salix, det är ett samlingsnamn för vattenpil och vide. Dem som jobbar med att skörda, dem skördar Salix och hackar dem, för att det ska användas i värme- och kraftvärmeverk och utav det så blir det värme och el. I filmen så lärde dem oss att utan el så klarar sig ingen, inga hus, inga butiker. Energi släpper ut koldioxid och det är inte alls bra. För koldioxid ökar på växthuseffekterna.

Dem berättade också att skogen går till värmeverket som är en ångkraftverk. I filmen så visade dem hur dem värmer upp vattnet och hur propellerna sedan drivs och när propellerna drivs så snurrar en generator och utav den generatorn så får vi elektricitet i vårt hem. 

Jag lärde mig att energiprincipen är bra, för att allt och alla behöver el. Utan el så funkar ingenting, inga butiker, varuhus, lägenheter, vanliga hus och mycket annat. Så på det sätt så är el bra att ha, däremot så är el inte så bra, för det släpper ganska så mycket koldioxid och koldioxid ökar på växthuseffekterna och växthuseffekterna förstör jorden.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar